Hastiga brödet



Ibland kommer man på att man skulle vilja ha ett hembakat bröd till nästa måltid. Då är det fint
att kunna baka ihop ett bröd på bara 40 minuter - hur enkelt som helst. Ingen jäsning, ingen
knådning, bara att blanda och grädda. Dessutom blir det gott. Godast om man äter brödet helt färskt.


Rustikt bröd utan jäst
1 stort bröd

2 dl kruskakli
2 dl grahamsmjöl
2 dl lantbrödsmjöl
4-5 dl vetemjöl
3 tsk salt
1 rågad tsk bikarbonat
3 dl filmjölk
2-3 dl mjölk

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i filmjölk och mjölk, lite i taget, och rör ihop degen fort och lätt.
Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper, forma till ett avlångt bröd. Strö över lite vetemjöl, och skär skåror över brödet med en vass kniv. Grädda brödet i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Ät helt färskt.









Kommentarer
Postat av: Fanny

Tack för kommentaren !

och vilken fin blogg du har..!

Och du är verkligen jätte-duktig på att fota !



Kram, Fanny.

2010-08-12 @ 20:29:46
URL: http://fannynord.blogspot.com
Postat av: Veronica

Jag är en brödälskare och den här såg riktigt god ut!

2010-08-12 @ 20:51:42
URL: http://verily.blogg.se/
Postat av: Catrins Garderobstankar

Ah vad bra. Jag är faktiskt just precis nu väldigt nybakatbrödsugen. Jag tänkte att jag måste ha jäst hemma för att kunna baka.. men så är ju inte fallet. tackobock!

2010-08-13 @ 21:31:22
URL: http://garderobstankar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0