my experiences of gardeningDet är min starka tro att den bästa motionen får man utomhus, inte inne på ett gym eller i en svettig gympasal. Motion i samband med frisk luft och en späd vårsol måste vara det bästa för människan. Alltså intar jag min motion utomhus; med raska promenader eller, som idag, hårt och redigt trädgårdsarbete.

Nu har jag självklart (och tyvärr) ingen egen trädgård, jag bor i en lägenhet och har inte ens en balkong vilket är synd och skam. Men min familj har, och där hjälper jag gärna till. Idag har jag exempelvis harvat jord i åtta drivbänkar, burit ut fönsterglas till drivbänkarna, lagat en av drivbänkarna som gått sönder, och sedan lagt över glasen. Och det känns verkligen i hela kroppen att jag arbetat. Dessutom har jag fått färg på armarna och fräknar på kinderna. Som en extra bonus känner jag mig dessutom väldigt duktig och pigg, så som man gör när man vet att man inte legat på latsidan.Magnoliorna börjar slå utIngen dag i trädgården är komplett utan Frida som smyger kringOch den här blomman kallas Våren. Mer känd som Blåsippan.
Bilder: Jag.

äntligen fredag
Äntligen fredag! Det känns ovanligt bra faktiskt, jag vet inte om det beror på att jag nyligen
varit ledig och längtar tillbaka eller om det kommer vara så här i fortsättningen. Det ska bli
riktigt fint väder idag, men tyvärr sitter jag instängd på ett kontor och kommer inte ut förrän
i eftermiddag. Nåja, jag har ju lördagen och söndagen på mig att njuta också.
Har inga planer för kvällen än, men något hittar man väl på. Förhoppningsvis utspelar sig
kvällen i alla fall utomhus.
Bild: Camilla Åkrans/lundlund.com


Favoriter i aprilMina bloggtips för april månadUnderbaraClara hamnar alltid på min favoritlista, och det kommer hon säkerligen fortsätta göra. Men vem kan klandra mig? Hennes blogg får mig att må bra och bli glad och inspireras. En annan blogg som inspirerar mig, men inte på samma sätt, är Sofis snapshots. Förut tyckte jag inte alls om den, men nu är det väldigt spännande att läsa om Sofis alla resor och människorna hon möter. Ibland går jag in och kikar i Mogis blogg, ibland när jag behöver pigga upp mig, för hon verkar vara en glad jänta. När det gäller renodlat mode är det Le Blog de Betty som gäller. Hon är inspierande till max, ska jag säga. När jag blir hungrig kikar jag in, antingen hos Clara eller i Linneas skafferi, det är mysigt där.

Andra favoriter just nu, som inte har med bloggar att göra, är Nigella Lawson och Hannu Sarenström. Fast nu upptäckte jag att även Hannu skaffat blogg, här hittar man den. Bom-sicka-bom!
Ci vediamo ancora, Roma


[Vi ses igen, Rom]


Nu är vi tillbaka från Rom. Hela resan känns redan som en dröm.
Jag kommer definitivt tillbaka.


En skär liten torsdag
Lyssnar på: Fergie - Labels or love

Dagens blogg: Ingen. Har inte tid att läsa bloggar just nu.

Dagens inspiration: Jag känner mig rätt inspirerad
till att arbeta stenhårt. Annars ... filmer.

Längtar till: Ledigheten.

Dagens ångest: Vi åker på måndag. Mitt pass har gått ut.
Upptäckte vi igår. Duktigt, Cecilia.Bricks and flowers

[Vad är sommar för dig? Själv kan jag inte låta bli att förknippa den med död. Och begravningar. Begravningar med sommarblommor. Har du någonsin gått i halvskugga och känt att det är något annat som skuggar över dig? En aning om att ikväll kommer det ske. Det är som en sval sommarskugga, och den kallas döden]


Naggande gott
Gårdagens shopping gav en fin liten skörd. Svarta jeans (färdigtrasade), en beige blazer och en svart blus. Inte mycket men naggande gott, som min tokiga mamma brukar säga. Förresten köpte jag en present till henne också, men jag tänker inte skriva vad det var ifall hon får för sig att läsa här.
   Mamma fyller år nästa torsdag och det ska vi fira i Rom. Det ska bli härligt. Jag har redan börjat planera vad jag ska ha med mig, för det är ju ett arbete i sig. Jag har längtat efter att komma ut och resa, men det värsta blir att vara ifrån Frida så länge, Frida, min lilla hund. Vi klarar oss inte utan varandra särskilt länge.
   
/flickr/monki/jag


En längtanJust nu längtar jag mest till landet och glitter på sjön och nytutslagna blommor och att sitta i en solstol och läsa och höra fågelkvitter och vinden i trädens grenar och späda knoppar. Åh, ni vet, naturen.
Trots det (och jag tycker själv att jag är helt vansinnig som gör det) ska jag förmodligen åka in till Stockholm imorgon och handla. Handla kläder, alltså. Gå i en massa butiker, trängas i köer, flåsa i varma omklädningsrum. Vet inte varför jag ska plåga mig själv så, men jag tror det har att göra med att min garderob känns eländigt vintrig just nu. Jag behöver vår.

När allt sådant är klart - förvåringen av garderoben alltså - då ska jag kämpa för det där andra. För att komma ut. För att njuta av solen. För att bli lite mer den flicka jag var när jag var liten.
       

 


RSS 2.0