Höstlöv och vinterdrömmar


Hej. Jag är ett vinterbarn. En höst- och vintermänniska. Det är en farlig, farlig sak att säga i sommar-suktande Sverige, men sommaren tråkar ut mig. Våren är bra, då händer det saker, allt spirar och man blir lycklig av alla dofter, djur, knoppar, björkarnas ljusgröna blad och fågelungarna. Men sommaren, nej, det är lite för mycket. Lite för varmt. Lite för grönskande. En sommardag i stugan, vid sjön, promenerandes vid hästhagarna, ängar med midsommarblomster, ja, det kan självklart vara underbart. Men sommaren i stan? Nej. Det blir bara för mycket. När september kommer pustar jag ut, och tar tacksamt emot de kalla morgnarna och höstlöven som dalar ned.
För jag är en höst- och vintermänniska. Jag tycker att gula höstlöv är så vackra att jag nästan vill gråta. Jag älskar den kalla septemberblåsten, den klara septemberhimlen och höstregnet i oktober. Jag älskar höstens äpplen, fallfrukten, doften av förruttnelse och mull. Och sedan kommer snön. Visst, jag kan hålla med om att vintern i Sverige håller i sig lite för länge. Lite för envist, när vi börjar gå in i mars. Men december och januari! Kristallklara dagar, frost i gräset, snötäckta, nakna träd. Jag menar, Sveriges natur är poesi i sig, men på hösten och vintern, då överträffar den sig själv.


PS. Läs Selma, om du inte redan har gjort det. Särskilt Gösta Berlings saga. Den är magisk. DS.

Höstens röda blommor


     

Kvällstankar
UnderbaraClara är (äntligen) tillbaka efter sin honeymoon och har börjat skriva igen! Haha, är det inte förskräckligt egentligen att man blir så beroende av vissa bloggar, av att läsa dem, så beroende av Internet och att sitta och läsa vad någon man inte ens känner har skrivit, tycker, tänker, gör? Fast kritiken riktad mot personliga bloggar (och andra bloggar för den delen) förstår jag inte riktigt, för har folk i "alla tider" inte läst böcker, hittat på berättelser och så vidare, för just ett enda syfte; att fly vardagen, blicka in i någon annans liv för en kort stund? Om denna inblick sedan också är inspirerande och ger en skaparlust, självförtroende eller vad det än månde vara, är ju  det så extra bra!
Åh, det var bara det jag tänkte skriva. Nu ska jag sova. Guten Nacht.Early autumn


Bild: garance doréJag tycker så mycket om att arbeta med ord. Det är ett hantverk - det känns nästan
som att jag arbetar med händerna när jag jämför ord, vad blir finast,
vad passar in, vilket ord ska jag använda. Ord är så otroligt vackra, jag
älskar dem verkligen. Titta bara på rubriken. Autumn, vilket mjukt ord! Det kittlar nästan
när man säger det, och det är ett av mina favoritord på engelska. Men, jag
hade också kunnat skriva "fall" där. Early fall, det rullar i munnen på ett förtjusande sätt.

Något annat som är underbart är hösten. Helt underbart. Vi sov i den nya lägenheten
för första gången i natt, och imorse när jag skulle till jobbet fick jag ta, åh, det måste vara
världens finaste väg till jobbet. Förbi husen, kyrkan, genom parken, de röda ekarna,
prästhuset, in i villakvareter från 30-talet. Man blir glad då, och det behövs ju.

Vi har fått in alla mina böcker nu också. Vi har tre bokhyllor, det blir fint det, och en
av dem har till och med fått två överhyllor. Det blir högt! Jag tror att jag måste köpa
en stege, annars når jag inte.

Vore det inte riktigt fint med rött hår förresten? Fast inte på mig. Flickan på
bilden passar bra i det. Hon är en riktig höstflicka. Jag är en vinterflicka, och
ska ha mörkt hår som kontrasterar mot snön. Så det så.Old-fashioned
Jag hittar nästan ingenting snyggt på street style-sidorna just nu. Förmodligen för att det är så tråkigt att se varma New York och soliga Paris när vi har halsduk-vantar-kappa-kallt? Därför ser jag tillbaka, på den tid då det var kallt även i Paris och New York. Slutet av -07 och början av -08. November, December, Januari. Höjdpunkterna:


bilder: elle.com
Lot´s of inspiration there ... Egentligen borde det vara omöjligt att
vara "utan inspiration" om morgnarna, med alla de där snygginarna i datorn!

These are a few of my favourite things
Just nu har jag ingenting vettigt att skriva (är alldeles för spänd, alldeles för olycklig, alldeles för lycklig, alldeles för orolig, har alldeles för ont i magen, alldeles för många fjärilar där också), så därför tänkte jag slussa eventuella läsare vidare till mina favoritbloggar. Olé!


Through the Looking Glass - a.k.a Emelie. Min lilla sötpärla! Världens finaste kläder, världens näst finaste hundar (jo, men så måste jag ju säga!) och världens finaste flicka. Hon skriver om spännande modehistoria, lägger upp härliga bilder och är sådär allmänt beroendeframkallande.

UnderbaraClara - Åh, den här bloggen gör mig glad. Och fridfull, och inspirerad. Det finnns ingen blogg som UnderbaraClaras! Hon tar underbara bilder, skriver om viktiga saker och verkar vara världens góaste. Läser den varje dag.

FashionFlash - A fellow citizen, som man säger. Vi bor i samma tråkiga, oinspirerande stad, så därför är det extra fantastiskt att hon har lyckats skapa en så snygg, slapp, originell stil. FashionFlash kan göra ett underverk av en trasa, det skulle jag satsa min högra hand på. Dessutom andas bloggen modejournalistik.

Blondinbella
- Ja, jag läser hennes blogg. Och jag vet att du säkert också gör det, fastän du inte vill erkänna det! Alla verkar veta allt om Isabella Löwengrip, men ingen vill erkänna att de läser hennes blogg. Well, jag gör det. Och jag tycker att B. är en stark, imponerande ung kvinna som lyckats. Och det är alltid kul att läsa om!

Linn Gustafsson - Jag tycker nog att Linns blogg är så nära en modetidning man kan komma i bloggvärlden. Hon lägger upp inspirerande outfits, tipsar om både kläder och make up, och har en spännande inblick i modevärlden. Dessutom är det imponerande att hon pluggar på heltid, jobbar och bloggar så pass mycket och kvalitativt som hon gör. Hatten av!

FashionToast - Jag avslutar med en engelsspråkig blogg. FashionToast gillar jag eftersom hennes stil är så inspirerande. Jag måste erkänna att jag sällan läser orden hon skriver (fast det borde jag nog ...), men bilderna är nog för mig. FashionToast har en fantastisk förmåga att kombinera och hitta godbitar.
            

Bilder: Emelie, Karoline. Clara.
Höstpark och choklad
bild: thesartorialist
Jag vill också sitta i en övergiven höstpark och läsa. Med en knut på huvudet!
Förresten kom jag att tänka på, vad tjock man skulle bli om Nigella Lawson
bodde hemma hos en! Hon lagar bara en massa sockerfyllda chokladsötsaker,
och jag blir helt tokig. Det ser så gott ut, men tänk vad man skulle rulla fram om
man åt av det. Rulla. Fast jag tycker faktiskt att Nigella själv är riktigt snygg. En
pingla! Undrar om det är chokladen som är hemligheten?
Lookie!
Autumn leavesJag vill också sitta i en lövhög!


Bild: garance doréVåffelgästerIgår på loppisen hittade jag
en skylt där det stod


parkering endast
 för
våffelgäster!

Vad rart.Åh väskan!Alexa Chung med en av sina Mulberrys. Can I have one too?


Gucci"Gucci love"Det här älskar jag. Etno, mustigt, rustikt,
nitar, glitter, fransar och (fusk)päls. Höst -08, gärna!

Bilder: gucci.com


Fur and suchFoto: Christian Coinbergh/lundlund.comDeliciouslyNigella Lawson. Hon är så väldigt vacker, tycker jag. Dessutom gör hon
mig hungrig och glad i att laga mat, och får mig att känna mig helt okej.Klockorna tickarHalsbandsklocka: Urban Outfitters

RSS 2.0