blåttAlltså. Vilken vacker människa. Vilket vackert ljus. Vilka vackra färger.image48
Bïld: The Sartorialist/style.com

inspiration

solen och våren som nästan börjar synas och så det i kombination med yann tiersens musik får mig att längta efter en massa saker. (det inspirerar mig också, så nu måste jag börja skriva igen, men framför allt får det mig att längta.)


jag längtar efter paris, så väldigt mycket. montmartre, att promenera runt och äta baguette eller crêpes, sitta i skuggan av ett träd i någon park och titta på små barn som pratar franska så fort att man inte ens skulle kunna gissa sig till vad de säger. sen kväll vid sacre coeur, amatörkonstnärerna, gatumusikanterna. vår i paris.
jag längtar efter att åka tåg också. långt. att sitta där och höra rälsens dunkande, bara sjunka in i sätet, titta ut på landskapet, vara på väg någonstans. jag älskar verkligen det!

jag längtar efter att få sommar, äta picknick utomhus, cykla till stranden och kasta kläderna, ligga på gräset i sommarstugan och läsa böcker, vara ute i solsken mitt i natten.

jag längtar efter så mycket mer också. men det har jag inte tid att prata om, för nu måste jag börja skriva igen. inspiration is the word.
sunday


Härliga helg! Fredagen innebar skola, fika och en shoppingtur i Uppsala med en kompis, köpte lite långa linnen och en randig tröja. Sedan for jag hem, bytte raskt om och åkte till M för att äta thailändskt. Efter det promenerade jag ner på stan där Danielle hämtade upp mig och tog med mig till en mycket trevlig förfest i en lägenhet som hade varit helt omöjlig att hitta om hon inte varit med, jag lovar. Kände bara två personer där fastän lägenheten var knökfull, och det är rätt ovanligt för att vara den här lilla stan. En gammal klasskompis kom ihåg mig som "hon tjejen som hade glasögon förut" också, det var ju trevligt. Vi drog ned till Joar sedan, ingen höjdare men jag fick i alla fall träffa en hel del trevligt folk som jag inte träffat på ett tag. 
   Lördagen var sovmorgon, uppsatsskrivning, och på kvällen for jag hem till allrakäraste Emelie och hennes hundar. Johanna och Annika kom också, det blev en mycket trevlig kväll med mat, melodifestival, hundgos och sega tv-deckare. 
   Idag (söndag) har jag gjort färdigt min uppsats (äntligen!), varit på en lång härlig promenad, lagat en massa mat (resten av familjen matlagningsstrejkar, verkar det som), och på kvällen tittade jag på en av mina favoritfilmer; Chocolat. Åh, jag älskar den filmen, den är så ljuvlig!   

godisvi behöver inget godis, vi har the sartorialist.
look at this cutie!

image40


och här då! alexander wang och någon snygg brud.
tänk vad folk ska vara snygga då. jag måste nog försöka lite
själv någon dag.
freitag


jag är verkligen party party idag. eller icke. fredagkväll, klockan är en kvart före nio; och jag sitter här och pluggar. och lyssnar på the knife, det är ju skoj i alla fall. fast egentligen så måste jag erkänna, hur otroligt det än må låta, att det här är riktigt trevligt. på riktigt. jag sitter och analyserar "triumf att finnas till" av edith södergran, en dikt och en poet som får mitt hjärta att slå lite fortare och hårdare, och varje gång jag lyckas bryta igenom en del av dikten blir jag alldeles lycklig. dessutom har jag popcorn och en varm hund, och som sagt, bra musik, mitt nya vackra rum, och ja, det är alldeles mysigt. därför ska jag bjuda på den alldeles underbara och väldigt, väldigt självsäkra dikten som jag håller på att hacka sönder och samman. underbart.


Triumf att finnas till ...


Vad fruktar jag? Jag är en del utav oändligheten.
Jag är en del av alltets stora kraft,
en ensam värld inom miljoner världar,
en första gradens stjärna lik som slocknar sist.
Triumf att leva, triumf att andas, triumf att finnas till!
Triumf att känna tiden iskall rinna genom sina ådror
och höra nattens tysta flod
och stå på berget under solen.
Jag går på sol, jag står på sol,
jag vet av ingenting annat än sol.


Tid - förvandlerska, tid - förstörerska, tid - förtrollerska,
kommer du med nya ränker, tusen lister för att bjuda mig
                                                                          en tillvaro
som ett litet frö, som en ringlad orm, som en klippa mitt 
                                                                            i havet?
Tid - du mörderska - vik ifrån mig!
Solen fyller upp mitt bröst med ljuvlig honung upp till
                                                                               randen
och hon säger: en gång slockna alla stjärnor, men de
                                                      lysa alltid utan skräck.den där sista meningen får det att pirra extra mycket i magen. men nu ska jag återgå till min bok och min analys ... Ha det gött.  

RSS 2.0