Lycka är att ha en hundLycka är att ha en hund,
skriver UnderbaraClara, och jag håller med.
(för övrigt ett av de finaste blogginläggen jag läst på mycket länge)


Det är kanske svårt för någon som aldrig haft en hund helt nära sitt hjärta att förstå, hur en hund kan innebära en sådan lycka. Hur en hund kan vara det bästa som finns, ens allra bästa vän, ens käraste vän.

Frida och jag har känt varandra sedan jag var 8 år. Hon var två månader. Då kom vi till kenneln där hon bodde med sin stökiga bror, som tog hennes mat och drog i hennes öron. Han sprang runt kring våra fötter och skällde och bråkade när vi kom. Men Frida, hon var lugn och blyg och gjorde inte ett väsen av sig. Jag, som var trött och inte riktigt visste vad jag skulle ta mig till med de små valparna, lade mig ned på rygg  under ett litet träd, och tittade upp på molnen på himlen. Då kom den lilla flickvalpen - Lady hette hon på den tiden - och klättrade upp på min mage. Och med rumpen på min mage, och det lilla huvudet ovanför mitt hjärta, blev vi oskiljaktiga älsklingssystrar.


Jag tror och hoppas att Frida har det väldigt bra hos oss. Nu är hon 11 år, och lika glad och sprallig som en liten valp. Hon får sin favoritmat (köttfärssås och spaghetti, med en massa ketchup, det är ett måste) minst en gång i veckan, och hon får gå ut och springa i trädgårn så ofta hon vill.
  Frida är en lite fånig hund, för hon är rädd för hundar och katter och, ja, egentligen alla andra djur. De enda hon tycker om är människor. Frida har aldrig upplevt att en människa varit elak mot henne, och därför tror hon gott om alla människor.
  

Jag har upplevt så mycket underbart och mysig med min lilla hundsyster. För hon är faktiskt som en syster. Det vet alla som känner min familj, att Frida är en del av den precis lika mycket som jag, mamma, pappa och min bror. Frida är min allrakäraste lillasyster, som älskar pepparkakor och pannkakor och andra kakor också. Min älskade syster som snarkar som en hel karl och stampar i golvet och sparkas om hon inte får mat när hon är hungrig. Världens bästa hund och syster och vän, helt enkelt.

Kommentarer
Postat av: Little Peaché

Sv: ja det finns ju en risk när hon säger att hon får matkoma efter 2 mackor. Och den risken är ju att alla tjejer och killar som äter två mackor varje dag till kvällsmat får ångest av det. De kommer känna sig dumma eller rent av tjocka. För det är INTE onormalt att äta två mackor på kvällen!Kram på dig

2008-12-16 @ 09:39:07
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: underbaraclara

haha så underbart söt

2008-12-16 @ 16:53:38
Postat av: Cecilia

Jag älskar dig, Frida.

2009-07-13 @ 10:09:23
URL: http://voix.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0