Den jag är
Om jag inte vore människa utan istället ett kollage av bilder skulle jag förmodligen
se ut lite såhär. Alla bilder utom den första och den tjugoåttonde är tagna av mig,
alla handlar om mig, och om mitt liv.

Allt som är gottDet är vår, det är vår, det känns som att det inte kan dröja länge innan jag ser årets första snödroppe i kyrkbacken och inte ens en tung uppsatsbörda kan få mig att må dåligt när luften plötsligt blir varm och full av fågelkvitter.
Jag tänker på att det finns så mycket som jag tycker om ...


... som min mamma, världens bästa mamma, min bästa vän som alltid
står vid min sida. Vad vore jag utan henne?
... och som nya, vita sommarklänningar som hänger i
garderoben och bara väntar på sommaren!


... och som UnderbaraClara som ger så mycket genom sin blogg,
inspiration och gläjde och längtan och tankar. Om fler vore som hon!


... och som min älskade Frida som inte längre är här men som
snart kommer viska bland de nyutslagna äppelblomstren.
(Jag älskar dig min prinsessa)

 

 

  


Elefanten 

 

Jag är en elefant-tant.

 

 

 


Underbara dagarDe gångna dagarna har varit riktigt underbara. Jag, mamma och bror har umgåtts hela helgen, bara vi och vårsolen, och snöstormen, och det har varit så rogivande och gett mig tillbaka så mycket av min energi. På fredagkvällen var det myskväll med filmer och god mat, på lördagen steg vi upp och gjorde en gigantisk, makalös frukost, och sedan åkte vi in till Stockholm för en heldag. Vi gick i butiker, handlade en massa fint, åt, pratade, fikade. Som alltid fick jag ont i magen av att äta (nej, jag är inte skapad som en vanlig människa, min kropp tycker inte om mat) så resten av dagen blev riktigt lugn, men det passade perfekt. Middag i soffan, munspelsspelande, halvsovande samtal. Mysigt. På söndagen steg jag upp tidigt och gick hem till dem igen för att äta frukost - jag älskar frukost. Resten av dagen satt vi inomhus, halvt isolerade på grund av snörstormen. Jag ägnade timmar åt att läsa morgontidningen, dricka thé, spela piano och sedan titta på fotografier - gamla fotografier från när mina föräldrar var små, lite nyare fotografier från när jag och min bror var små. Jag älskar att titta på fotografier, det gör mig glad. Glad och pirrig i magen.


 

 

 

 

 

 Julie and Julia 

 

Idag såg jag och mamma på filmen "Julie and Julia" med Meryl Streep och Amy Adams. Åh, så härlig, i stil med - nej, jag kommer inte på något just nu. Den var speciell, den var rolig, allvarlig, inspirerande, skrattframkallande, den gjorde oss lyckliga. Vi log mycket när vi såg den, fnissade och storskrattade. Jag uppmanar er att se den! Och när ni gör det - lägg märke till detaljerna. Detaljerna är lika utsökta som en välsmakande boeuf bourguignon.

 

 

 

 

 

 


Tid för jord under naglarna

 

  

 

 

 


Emmanuelle
 

[the sartorialist]Se upp för snöfallet
 

 

 

 


Pretty WomanDen gjorde mig glad när jag var tio år, den gör mig glad idag.
Den där scenen i Pretty Woman med Julia Roberts. Pirr i magen!Ur verkligheten 

 

 


RSS 2.0